Κόπηκε στα stress tests της Fed η αμερικανική μονάδα της Deutsche Bank

«Κόπηκε» στα stress tests της Fed η αμερικανική μονάδα της Deutsche Bank

29/06/2018

Δεν πέρασε τη δοκιμασία των stress tests που διεξήγαγε η Fed, ο αμερικανικός βραχίονας της Deutsche Bank. Σύμφωνα με τη Fed η αμερικανική μονάδα της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας «κόπηκε» λόγω μιας σειράς «σημαντικών ελλείψεων στον κεφαλαιακό σχεδιασμό» και αδυναμιών σε βασικούς τομείς των δραστηριοτήτων της.

Όπως σημειώνει η WSJ, τα αποτελέσματα δημοσιοποιήθηκαν αργά την Πέμπτη και αφορούσαν το αν οι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες ή οι ξένες τράπεζες με σημαντικές δραστηριότητες στις ΗΠΑ, παίρνουν το «πράσινο φως» για τα σχέδιά τους να κάνουν επαναγορές μετοχών ή να καταβάλουν μερίσματα στους μετόχους τους. Η Deutsche Bank ήταν η μοναδική τράπεζα από αυτές που συμμετείχαν στον δεύτερο γύρο των τεστ της Fed που απέτυχε αμέσως.

Η Goldman Sachs and η Morgan Stanley «πέρασαν» υπό όρους.

Σε ανακοίνωσή της η Deutsche Bank αναφέρει ότι εξακολουθεί να σημειώνει πρόοδο σε ό,τι αφορά τον κεφαλαιακό της σχεδιασμό, τους ελέγχους και τις υποδομές της. Και προσθέτει ότι τα αποτελέσματα των stress tests της Fed «δεν θα επηρεάσουν τις κεφαλαιακές της δραστηριότητες, όπως την καταβολή μερισμάτων ή άλλων διανομών κεφαλαίων» από τη μητρική εταιρεία.

Συνολικά το δεύτερο γύρο της διαδικασίας των stress tests πέρασαν επιτυχώς 31 από 35 τράπεζες. Τον πρώτο γύρο των stress tests είχαν περάσει και οι 35 τράπεζες.

Δείτε επίσης: