Πιστοποιήθηκε το πρώτο ελληνικό ξενοδοχείο με το σήμα Boutique hotel

Πιστοποιήθηκε το πρώτο ελληνικό ξενοδοχείο με το σήμα 'Boutique hotel'

05/03/2018

Προκειμένου να προβληθούν καλύτερα τα μικρά και ξεχωριστά ξενοδοχεία της χώρας μας, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος δημιούργησε το αξιόπιστο Σήμα Πιστοποίησης Boutique hotels καθώς και τη διαδραστική ηλεκτρονική πλατφόρμα www.boutique-hotel.gr, η οποία ενεργοποιήθηκε επίσημα τον Δεκέμβριο του 2017 για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Σκοπός του Ξ.Ε.Ε., είναι το Σήμα “Boutique hotel” να αποτελέσει την σφραγίδα ποιότητας αλλά και οριοθέτησης μικρών ξενοδοχείων της χώρας μας που έχουν επενδύσει στην έντονη διαφοροποίηση και στην προσφορά μοναδικών εμπειριών διαμονής στους επισκέπτες τους.

Ήδη το πρώτο Boutique hotel είναι γεγονός. Το πιστοποιητικό απονεμήθηκε στο 5 αστέρων ξενοδοχείο Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, στη Σαντορίνη, δυναμικότητας 43 δωματίων/διαμερισμάτων. Σύντομα αναμένεται η πιστοποίηση ακόμα 8 ξενοδοχείων, ενώ άλλα 43 έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες πιστοποίησης στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

«Ο κλάδος της φιλοξενίας αποτελεί σήμερα μια ταχέως εξελισσόμενη αγορά, όπου το ζητούμενο είναι η διαφοροποίηση της εμπειρίας. Στο πλαίσιο αυτό, η ανάπτυξη Βoutique ξενοδοχείων αποτελεί μια από τις κυρίαρχες τάσεις της ξενοδοχειακής βιομηχανίας. Το Ξ.Ε.Ε. με το σχεδιασμό και την εφαρμογή του συστήματος πιστοποίησης Boutique hotel ουσιαστικά συμβάλλει με την εξειδικευμένη τεχνογνωσία του στην εδραίωση προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, ικανών να αποτελέσουν το αντίδοτο στην υψηλή εποχικότητα της ζήτησης που διαχρονικά καταγράφεται στο τουριστικό μας προϊόν,» επισήμανε ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. Αλέξανδρος Βασιλικός.

Καταλήγοντας, το Σήμα “Boutique hotel” εστιάζεται στα μικρά ξενοδοχεία με έντονη προσωπικότητα. Κάθε ενταγμένο ξενοδοχείο είναι, εξ ορισμού, διαφοροποιημένο, παράλληλα όμως όλα αυτά τα καταλύματα μοιράζονται κοινούς παρανομαστές: το μικρό μέγεθος, το όραμα -όπως αυτό αντικατοπτρίζεται στην ιδιαίτερη αισθητική του αρχιτεκτονικού και διακοσμητικού τους concept σχεδιασμού, και οι αναβαθμισμένες προσφερόμενες παροχές & υπηρεσίες τους.

Τα ενταγμένα καταλύματα στο Σήμα «Boutique hotel», απολαμβάνουν οφέλη όπως η επίσημη ενσωμάτωση του όρου «Boutique hotel» στο διακριτικό τους τίτλο, και η προβολή τους μέσω προγραμματισμένων προωθητικών ενεργειών.

news247.gr

Δείτε επίσης: